Mässingsskyltar

Mässing är något av en specialitet hos oss. Vi tillverkar många skyltar i mässing, koppar och aluminium med gravyr och tryck. De flesta mässingsskyltar som vi tillverkar är enligt kundens önskemål. Det finns några saker att tänka på innan ni tar kontakt med oss för förslag och pris:

- Vilken storlek och form önskar ni?

Om du är osäker så kan du ta ett papper och hålla upp det på ytan där skylten kommer att monteras och klippa till en storlek som känns bra. Ta sedan mått på ditt tillklippta papper. Vi skär ut din skylt precis som du vill ha den; med runda hörn, klippta hörn eller ovalformad.

- Vilken tjocklek av mässing vill ni ha?

1mm tjock är bra för mindre skyltar där djup inte är ett krav

2mm mässing är standard för de flesta skyltar

3mm ger ett exklusivt och rejält intryck

4mm är den tjockaste mässing som vi tillverkar skyltar i och passar när man vill ha det finaste som man kan få.

- Vilken finish vill ni att mässingen ska ha?

Det finns tre finish att välja mellan; Handborstad (matt), blankpolerad, och borstad/lackerad. Vid lackering går det inte att polera upp mässingen vid behov.

- Vad ska det stå på skylten?

Ska vi gravera en logga eller endast text? Skriv gärna ner vad som ska stå och förbered logotypen. Vi tar gärna emot logotyper i .eps format. Om ni har önskemål om typsnitt så går det jättebra, annars föreslår vi ett passande typsnitt. Ni skulle kunna bläddra typsnitt i ett dokumentbehandlingsprogram som tex Word.

När ni har tänkt ut hur ni vill att er skylt ska se ut så skickar ni ett mail till info@dingravyr.se så återkommer vi med ett prisförslag.

Vill du även se några av de mässingsskyltarna som vi har tillverkat besök gärna vår facebook sida.