2021-06-30 17:00
Lotta

I vår verkstad på öster i Örebro tillverkar vi fasadskyltar i olika material och med olika metoder. Vi tillverkar många skyltar i mässing som vi graverar eller trycker. De flesta fasadskyltar som vi tar fram är enligt kundens önskemål vad gäller storlek och utformning. Är skyltarna förstora för våra maskiner kan vi leverera dessa med hjälp av våra samarbetspartners inom skyltbranschen.

Material vi använder till våra fasadskyltar

Mässing
Vårt mest populära materialval är mässing. När du väljer mässing finns det tre olika ytor på skylten att välja mellan. Borstad yta, polerad yta eller en borstad och lackerad yta. Vårt standardutförande är med en matt handborstad yta som lackeras. Vi hjälper gärna till med att föreslå lämplig tjocklek till er fasadskylt. Vanligtvis färgfyller vi den graverade texten och eventuell logotyp med svart färg eller kundspecifika färg önskemål. Vissa kunder önskar mässingens naturliga skiftningar med endast gravyr som ger ett exklusivt intryck. Vi graverar eller UV-trycker våra fasadskyltar i mässing. Mässing är ett naturmaterial som skiftar färg med tid och väder. Väljer du som kund en fasadskylt i obehandlad mässing kan den hållas glänsande med regelbunden putsning.

Aluminium
Svart eloxerad: Hållbart och vackert i matt svart yta med gravyr som ger silvrig text.
Naturfärgad: Matt silvrig yta eller blank yta. Matt aluminium ger ett varmare intryck medan blank aluminium ger ett kallare, “cleant” intryck.
Vitlackerad: Används uteslutande till UV-tryck. Att tillverka en fasadskylt i vitlackerad plåt är ett prisvärt alternativ.

Andra material du kan välja bland till fasadskyltar

Koppar
Ett exklusivt och klassiskt material. Obehandlad koppar får en grön patina med åren.

Fosforbrons
Fosforbrons liknar koppar i färgen och får en fin mörk patina i grön brun nyans med åren.

Gjuten brons
Vår mest exklusiva fasadskylt. Vi kan hjälpa er att ta fram fasadskyltar i 6 mm tjock gjuten brons, i högsta kvalité. Dessa skyltar har text och eventuell logotyp i relief.

Nickel
Hållbart och exklusivt material med varm silvrig yta.

Stålplåt
Finns i olika utföranden. Vid önskemål om en fasadskylt som med tiden ska rosta och ge ett rustikt uttryck är det plåtmaterial du ska fråga efter.

Montering och uppsättning av fasadskyltar

Våra fasadskyltar monteras antingen med skruvar i förborrade hål, med eller utan distanser. Fasadskyltar kan eventuellt monteras på dörrar med dubbelhäftande tejp. Vi erbjuder ett visst utbud av distanser för att skapa en 3D effekt vid uppsättning av en fasadskylt och vanligtvis kan vi hjälpa till med matchande mässingsskruvar. Vi har även kontakter med lokala finsnickare som efter önskemål kan tillverka exklusiva plaketter i olika träslag för ett än mer genuint montage av er fasadskylt. Rederier och advokatfirmor är exempel på företag som väljer att montera sina fasadskyltar på en träplakett.

Skötselråd och egenskaper av våra fasadskyltar

Obehandlad mässing, koppar och fosforbrons är alla naturmaterial med ett naturligt åldrande. Vissa önskar denna förändring där fasadskylten oxiderar och skiftar färg med tid och väder. Dessa skyltar är även känsliga för fingeravtryck. Vill du behålla samma utseende som när skylten är ny är det viktigt att polera skylten regelbundet med mässingsputs. De allra flesta väljer lackerad yta och på det viset skydda materialet men då kan man inte polera skylten om den börjar skifta i färg senare. Det går även att renovera fasadskylten hos oss vid behov.

Vill du veta mer om vad vi tillverkar hittar du mer information genom att klicka här

Önskar du se bilder på några av de fasadskyltar vi tillverkat i mässing kan du klicka här för att komma till vår Facebooksida. Vårt Instagramkonto bjuder också löpande på bilder från vår tillverkning, denna sida hittar du genom att klicka här.

Välkommen att ta kontakt med oss!