2021-05-19 11:00
Lotta

I vår verkstad på öster i Örebro tillverkar vi gravskyltar i flera olika material och utföranden. Här kan du läsa om våra olika material, montering och skötselråd.

Material vi använder till våra gravskyltar

Mässing
Vårt mest populära materialval är mässing. När du väljer mässing finns det tre olika ytor på skylten att välja mellan. Borstad yta, polerad yta eller en borstad och lackerad yta. Vårt standardutförande är lackerad yta. Vi färgfyller den graverade texten med svart färg. Mässing är ett naturmaterial som obehandlat mörknar med tid och väder men kan hållas glänsande med puts.  

Aluminium
Svart eloxerad: Hållbart och vackert i matt svart yta med gravyr som ger silvrig text.
Naturfärgad: Matt silvrig yta, där vi färgfyller den graverade texten med svart färg.

Stenkomposit
Hållbart material som liknar granit. Vi har ett flertal olika färger att välja mellan. Gravyren färgfyller vi med färg i svart, guld, silver eller vit.

Koppar
Ett exklusivt och klassiskt material med svart färgfylld gravyr. Obehandlad koppar får en grön patina med åren.

Fosforbrons
Fosforbrons liknar koppar i färgen och får en fin mörk patina i grön brun nyans med åren.

Gjuten brons
Den lyxigaste och mest rejäla gravskylten gjuten i brons, i högsta kvalité. Denna skylt har text och eventuell symbol i relief.

Nickel
Hållbart och exklusivt material med varm silvrig yta.

Montering och uppsättning av gravskyltar

Gravskyltarna monteras antingen med skruvar i förborrade hål eller med ett snabbtorkande epoxylim du kan köpa hos oss.

Skötselråd och egenskaper av våra gravskyltar

Obehandlad mässing, koppar och fosforbrons är alla naturmaterial med ett naturligt åldrande. Vissa önskar denna förändring där gravskylten oxiderar och skiftar färg med tid och väder. Dessa skyltar är även känsliga för fingeravtryck. Vill du behålla samma utseende som när skylten är ny är det viktigt att polera skylten regelbundet med mässingsputs t ex när ni besöker gravplatsen. Det fungerar att lackera gravskylten med klarlack och på det viset skydda materialet men då kan man inte polera skylten om den börjar skifta i färg senare. Det går även att renovera gravskylten hos oss vid behov.
Aluminium, stenkomposit och gjuten brons har en lägre nivå av underhållsbehov. Skyltarna kan behövas tvättas av med t ex såpa och trasa vid behov.

Vill du veta mer om våra gravskyltar hittar du mer information genom att klicka här.

Vill du komma direkt till vårt utbud och se våra gravskyltar i standard utförande klicka här.