Mässingsskyltar

Mässing är något av en specialitet hos oss. Vi tillverkar många skyltar i mässing, koppar och aluminium med gravyr och tryck. De flesta mässingsskyltar som vi tillverkar är enligt kundens önskemål. Det finns några saker att tänka på innan ni tar kontakt med oss för förslag och pris:

- Vilken storlek och form önskar ni?

Om du är osäker så kan du ta ett papper och hålla upp det på ytan där skylten kommer att monteras och klippa till en storlek som känns bra. Ta sedan mått på ditt tillklippta papper. Vi skär ut din skylt precis som du vill ha den; med runda hörn, klippta hörn, ovalformad eller i någon annan önskad form.

- Vilken tjocklek av mässing vill ni ha?

1 mm tjock är bra för mindre skyltar där djup inte är ett krav

2 mm mässing är standard för de flesta skyltar

3 mm ger ett exklusivt och gediget intryck

4 mm är den tjockaste mässing som vi tillverkar skyltar i och det passar när man vill ha det finaste som man kan få.

- Vilken finish vill ni att mässingen ska ha?

Mässing är ett naturmaterial som mörknar med år och väder. Antingen så tycker man det är fint, eller så finns det alternativ för att bearbeta ytan. Vi kan lacka skylten, då mörknar den långsammare men måste plockas ner för att borstas och lackas om ifall man önskar renovera den. Annars lämnar man skylten olackerad, den mörknar då lite snabbare men jämnare, och det går då att putsa upp skylten där den sitter med vanlig mässingsputs.

Det finns tre finish att välja mellan; Handborstad (matt), blankpolerad, och handborstad/lackerad. En handborstad skylt, utan lackering, ändrar alltså naturligt utseende och patina med väder och vind, liksom en blankpolerad. Handborstad/lackerad finish håller sig oförändrad under längre tid än de andra alternativen och är den vanligaste finishen eftersom många kunder önskar bibehålla det ursprungliga utseendet så länge som möjligt. 

- Vad ska det stå på skylten?

Ska vi gravera en logga eller endast text? Skriv gärna ner vad som ska stå och förbered logotypen. Vi tar gärna emot logotyper i .eps format. Om ni har önskemål om typsnitt så går det jättebra, annars föreslår vi ett passande typsnitt. Ni skulle kunna bläddra typsnitt i ett dokumentbehandlingsprogram som tex Word.

När ni har tänkt ut hur ni vill att er skylt ska se ut så skickar ni ett mail till info@dingravyr.se så återkommer vi med ett prisförslag och en uppritning/korrektur.

För att se fler mässingsskyltar som vi har tillverkat besök gärna vår facebook sida.

Några av våra tillverkade mässingsskyltar